CCTV; kelime anlamı Closed Circuit Television yani kapalı devre televizyon sistemi demektir. Normal televizyon sistemleri açık yayın yapar isteyen herkes izleyebilir fakat cctv sistemini sadece sistemin kurulu olduğu yetkili kişiler izleyebilir çünkü kişiye özeldir. Cctv sistem, kameralardan aldığı görüntüyü genelde kablolar yardımı ile bir monitörden izlememizi sağlayan sistemdir.
CCTV NE İÇİN KULLANILIR?

Cctv ilk kez Alman mühendis Walter Bruch tarafından Siemens için tasarlandı ve V2 roketini izlemek için 1942’de Almanya’da kuruldu. Kamuya açık yerlerde CCTV kullanılmaya başlanması 20 yıl sonra 1962’de gerçekleşti. Günümüzde cctv sistemler tek başına ve diğer güvenlik sistemleri ile (hırsız alarmı, yangın alarmı, akıllı ev gibi) entegre çalışmaktadır. Genellikle tercih edilen güvenlik kameraları, HDCVI ve IP Kameralardır.
KAMERA SİSTEMLERİNDE GELİNEN SON NOKTA NEDİR?
Eskiden analog sistemler vardı. Analog sistemlerde görüntü kalitesi tam çözünürlüğün çeyreği kadardı. Uzun zamandır analog kamera sistemleri yerini HD kamera sistemlerine bıraktı. Bu ürünlerle mega piksel görüntü kalitesine ulaşılmıştır. Hdcvi kamera, koaksiyel kablo üzerinden 500 metre mesafeye mega piksel görüntü iletir. Koaksiyel kablo üzerinden hdcvi kameralar ile 8 mega piksele kadar görüntü alınabiliyor. Bir de bu teknolojinin üstü olan ip kamera sistemleri var. Kamera güvenlik sistemlerinde zirvede ip kamera sistemleri yer alıyor. Kablolama cat6 veya fiber olmak zorundadır. Ip güvenlik sistemlerinde video analiz çözümleriyle yüz tanıma, kişi sayımı, alan ihlali, sınır ihlali, seçili alandan nesne kaybolması veya nesne bırakılması, plaka tanıma, yangın ve dumanı algılama, kimlik tespiti yapma ve benzeri bir çok analizi gerçekleştirebiliyor.
KAMERA GÜVENLİK SİSTEMLERİ NERELERDE KULLANILIR?
Daha önce kamera sistemleri lüks gibi görünüyordu ancak bir ihtiyaç haline dönüştü. Gelişen teknoloji ve üretici rekabetlerinden dolayı şu an herkesin bütçesine ve isteğine uygun sistemler mevcut. Ve herkesin farklı bir ihtiyacına hitap etmektedir. Kimi iş yerinin güvenliği için kimi evinin güvenliği için kimi çocuğu, kimi evcil hayvanı, kimi otoparkı için kullanmaktadır. Ama hepsinin ortak noktası güvenlik ve aslı olmayan olaylar için kullanılmakta. Bu gün trafikte, AVM de, adım attığımız her yerde kamera sistemleri ile korunmaktayız. Firmamız eski analog sistemi olan müşterilerimizin sistemlerini yenilemek isteyenlere ekstra kablo ve işçilik maliyeti olmadan yeni sistemi kurmaktayız.
Güvenlik Kamerası Sistemi Nedir?